iris
Norwegian (Bokmål) English 
iris
mobilmeny

Årsrapport

Norwegian (Bokmål) English 

IRIS i hovedstaden

Visste du at IRIS har et Oslo-kontor? Det ligger i Forskningsparken, mellom Universitetet i Oslo (UiO) og Rikshospitalet, og ledes av seniorforsker Jan Ludvig Vinningland. 
Bistanden fra UBBS-representanter går på å synliggjøre hvilke muligheter bransjen har til å bistå i testing og utprøving på veien frem kommersiell løsning. Det gis ingen direkte bistand til løsning av tekniske utfordringer relatert til produkt eller tjeneste.

Han er én av de ni ansatte ved kontoret, og forteller at det er flere fordeler ved å ha et kontor også i hovedstaden.

– En av de viktigste grunnene for å ha et kontor i Oslo er rekruttering. Oslo har det største arbeidsmarkedet i Norge, og konkurransen om de beste kandidatene er stor. For de som allerede er etablert i Oslo er det i mange tilfeller ikke et alternativ å flytte ut av Oslo for å skaffe seg jobb, sier Vinningland.

En annen viktig grunn er samarbeid med UiO og andre forskningssentre, som f.eks. Institutt for Energiteknikk (IFE). IRIS jobber sammen med både UiO og IFE i IOR-senteret, og Oslo-kontoret deltar også i EU prosjektet NanoHeal (Marie Curie ETN) ledet av UiO. 

Selv om kontoret har relativt få ansatte sammenlignet med hovedkontoret i Stavanger, har de ansatte en travel hverdag. – Vi er involvert i minst to til tre prosjekter hver, til sammen rundt 20 små og store prosjekter, så det er nok å henge fingrene i, sier Vinningland.
IRIS_I_HOVEDSTADEN